Наскоро установих, че най-дясната врътка на климатика/парното, тази, която трябва да разпределя въздушния поток към различни точки на купето, няма отношение към въздушните потоци. В каквото и положение да я поставя, винаги духа само фронтално в лицето. Не мога да накарам да задуха в краката или в предното стъкло против изпотяване. В най-дясно положение включва автоматично и компресора на климатика (без да се променя обаче посоката на духането), което според мен значи, че не е повреден (съвсем) самият селектор. Поне така си мисля. Четох разни стари теми, в които наместването на CD-то оправяло подобни проблеми, защото притискало незнамсиквоси, но и при свалено CD резултатът е същият. Иначе откъм сила на потока и топлина на въздуха проблеми няма. Единствено не мога да променям посоката. Въпросът ми е, доколко е редно да се съмнявам в копчето и да търся ново копче/панел, което да ми реши проблема? Или да търся причината в моторчето/моторчетата на клапите? А и къде да ги търся тези клапи с техните моторчета? Ако е по-сериозна повредата и е свързано със сваляне на таблото, едва ли ще ми се занимава с това, но ще съм доволен да мога ръчно да отворя (принудително) клапите към краката и предното стъкло, т.е. да духа отвсякъде и да си останат така без да се управляват повече. Рових из разни упътвания, но още не съм открил нищо, та реших, че някой може да има опит по въпроса. Изръчках и форума за свързани теми, но не открих нещо полезно засега.
За 156JTD 2001г. става въпрос.
За 156JTD 2001г. става въпрос.
Comment